Vous êtes ici :

In welke sector ?

Recent gedoctoreerden : waar en hoe een job vinden?
De voornaamste bedoeling van een doctoraat is je voorbereiden op het beroep van onderzoeker Dit beroep kan in verschillende sectoren worden uitgeoefend:

•     de privé- sector profit (business en diensten) of non-profit 
•     instellingen voor hoger onderwijs en onderzoek (academisch)
•     andere publieke sectoren
•     internationale organisaties
.
De meerderheid van de gedoctoreerden zijn, afhankelijk van hun domein, werkzaam buiten de academische sector in verschillende hoge functies. 


Op deze manier kunnen de vaardigheden en expertise die via een doctoraat verworven zijn op verschillende manieren dienst doen. Vaardigheden die je doorheen je jaren werken aan de universiteit ontwikkeld hebt (zoals communicatie skills, IT skills, kennis van instellingen, etc.), kunnen in verschillende soorten carrières van dienst zijn . Voor de recent gedoctoreerde is het dus vooral belangrijk goed te kiezen in welk domein hij wil werken en te bepalen wat voor soort job hij wil uitoefenen. Het is ook belangrijk te weten dat enkel een klein aantal vacatures effectief online of in de media wordt gepubliceerd. Gedoctoreerden vinden, zoals veel hoogopgeleiden, meestal een job via spontane sollicitaties of via de aanstelling van nieuwe functies.


De rubriek "Wie kan me helpen?" geeft informatie over diensten die loopbaanadvies geven en je kunnen helpen in je zoektocht naar werk. (analyse van de vaardigheden, je cv, je motivatiebrief, etc.) Je vindt er ook websites die cv's van gedoctoreerden en vacatures bij elkaar brengen (o.a. Doctorat.be). We bieden ook een individuele jobcoachingdienst aan voor gedoctoreerden die een carrièreswitch wensen.
 

Haar Drogentests Erkennung Perioden http://onlinepillen.ch/ sehr günstige Krankenversicherung